• April 15, 2024

Twitter lijkt straks meer op Facebook: tweets delen met groepen

Social media-bedrijven kopiëren elkaar constant. Is het niet LinkedIn dat met een eigen Clubhouse-oplossing komt voor live podcasting, dan zijn het wel de Stories uit Snapchat die door Facebook worden gekopieerd. Social media beginnen hierdoor steeds meer op elkaar te lijken. Nu is het Twitter dat met een nieuwe functie komt die exact lijkt op wat Facebook al acht jaar geleden introduceerde: Flock.

Twitter Flock
Twitter Flock heeft alles te maken met wie je tweets deelt. Twitter was het altijd het social medium van de openheid en simpelheid: je had maar zoveel tekens, je kon tweets eerst niet eens aanpassen en wat je tweette was op één plek te vinden. Nu is dat allemaal uitgebreid met andere plekken waar dan de mentions staan, de mogelijkheid om video’s en foto’s toe te voegen en zelfs de optie om live podcasting te doen.

Inmiddels zijn er ook wat dingen gesneuveld, zoals de Stories van Twitter: Fleets. De vloot is weg, maar nu komt daar dus Flock voor in de plaats. Flock is het Engelse woord voor kudde en dat is in al zijn eenvoud een heel grappige naam voor een functie die ook alles te maken heeft met jouw ‘kudde’. Je kunt zelf een flock (een groep van je volgers) selecteren en een tweet alleen met hen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *